2017- 2018 Akademik Yılı Gelen Öğrenciler için Online Başvuru Sistemi

2017-2018 Akademik yılında Farabi Değişim Programı Kapsamında üniversitemizi tercih edecek öğrenciler için online başvuru sistemimiz açılmıştır. Online Başvuru sistemi 1 Mart 2017 tarihinde açılmış olup 15 Mart 2017 Çarşamba günü saat: 23:59 da kapatılacaktır. Üniversitemizi tercihte bulunacak öğrencilerin başvuru aşamasında dikkat edeceği hususlar kontenjan tablomuzun alt sayfasında detaylı olarak yer almaktadır. Başvuru yaparken kontenjanlarımız dikkatlice incelenmeli ve ona göre tercih yapılmalıdır. Kontenjan açılmadığı için farklı programlara başvuru yapanlar ile yanlış sınıf beyanında bulunan öğrencilerin başvuruları iptal edilecektir.

Eğitim dili Türkçe olan bir bölümden tamamen yabancı dilde eğitim yaban bir bölümü tercih etmeniz halinde, ilgili yabancı dildeki seviyenizi gösteren ulusal veya uluslararası düzeyde geçerli dil belgesini (KPDS, ÜDS, YDS, TOEFL, IELTS gibi) başvurunuza eklemeniz gerekmektedir. Üniversitelerin yapmış oldukları yabancı dil sınavları kabul edilmeyecektir.

Üniversitemizde tamamen yabancı dilde eğitim-öğretim yapan bölüm için değerlendirmede başvuru şartlarına sahip, başvuruda bulunan öğrencinin not ortalamasının % 50’si ile eğitimde kullanılan yabancı dile ilişkin seviyesini gösteren yabancı dil puanlarının % 50’sinin toplamı dikkate alınarak, her bir program için öğrencilerin ağırlıklı not ortalaması sıralanarak seçim gerçekleştirilir.

Öğrenciler, başvuru sırasında doldurduğu bilgilerin doğru olduğunu onaylar, gerçeğe aykırı, yanlış beyanda bulunması ve kayıt hakkı kazanması halinde, belgelerin de noksanlık olması durumunda kesin kaydının yapılmayacağını, kesin kaydı yapılmış olsa bile iptal edileceğini kabul ve taahhüt eder.

Not: Üniversitemizi tercih eden öğrenciler, Online başvuru çıktılarını kayıtlı olduğu üniversitenin Farabi Kurum Koordinatörlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Başvurunuzun geçerli sayılabilmesi için üniversitenizin Farabi Kurum Koordinatörlüğü tarafından Aday Öğrenci Başvuru Formunuz, Transkriptiniz ve Online başvuru çıktınız     4 Nisan 2017 tarihine kadar resmi yazı ile koordinatörlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir. ( mail ve faks yolu ile gönderilen başvuru belgeleri kesinlikle dikkate alınmayacaktır.) Koordinatörlüğümüze resmi yazı ile evrakları gelmeyen öğrencilerin Online başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Başvuru için ;

Farabi Gelen Öğrenci Başvuru Kılavuzu için Tıklayınız.

Kontenjanlarımız için Tıklayınız.

Anlaşmalı Üniversiteler için Tıklayınız

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA ÜNİVERSİTEMİZE KABUL EDİLEN ÖĞRENCİLER FARKLI BÖLÜMLERDEN VEYA FARKLI FAKÜLTELERDEN DERS SEÇEMEZLER.

01 Mart 2017