2016-2017 Akademik Yılı Gelen Öğrenci Online Başvuru Sistemi Açılmıştır

BAŞVURU AŞAMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

Üniversitemiz 2016-2017 Akademik yılı itibari ile sınıf bazlı kontenjan sistemine geçmiş olup öğrenciler başvuru yaparken kontenjanları dikkatlice incelemeli ve ona göre tercih yapmalıdır. Kontenjan açılmayan bölümlere başvuru yapanlar ile yanlış sınıf beyanında bulunan öğrencilerin başvuruları iptal edilecektir.

Üniversitemizde İşletme programı üç ayrı fakültede yer almaktadır. (Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Fakültesi ve İşletme Fakültesi) İşletme programını tercih edecek öğrenciler; bu fakültelerdeki işletme programının ders müfredatlarını inceleyerek kendi ders müfredatına uygun işletme programını tercih etmesi gerekmektedir.

Tıp Fakültesine başvuru yapacak öğrencilerin aday başvuru formunda ‘’Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’’ veya ‘’İstanbul Tıp Fakültesi’’ olarak açıkça tercihini belirtmeleri gerekmektedir.

İstanbul Tıp Fakültesi 2. 3. 4. sınıflarda ’’Entegre Eğitim Sistemi (Ders Kurulu Sistemi)’’ 5.sınıfta ise ‘’Klasik Sistem (Staj)’’ uygulanmaktadır.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2. ve 3. sınıflarda  ’’Entegre Eğitim Sistemi (Ders Kurulu Sistemi)” uygulanmaktadır. 4. ve 5. sınıflarda ise ‘’Klasik Sistem (Staj)’’ uygulanmaktadır.

Hukuk Fakültesi kararı doğrultusunda sadece ”Yıllık Sistem” uygulayan Hukuk Fakülteleri ile değişim gerçekleştirilecektir. Yıllık sistem uygulamayan üniversitelerden gelen başvurular kesinlikle değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.

Eğitim dili Türkçe olan bir bölümden tamamen yabancı dilde eğitim yaban bir bölümü tercih etmeniz halinde, ilgili yabancı dildeki seviyenizi gösteren ulusal veya uluslararası düzeyde geçerli dil belgesini (KPDS, ÜDS, YDS, TOEFL, IELTS gibi) başvurunuza eklemeniz gerekmektedir. Üniversitelerin yapmış oldukları yabancı dil sınavları kabul edilmeyecektir.

Üniversitemizde tamamen yabancı dilde eğitim-öğretim yapan bölüm için değerlendirmede başvuru şartlarına sahip, başvuruda bulunan öğrencinin not ortalamasının % 50’si ile eğitimde kullanılan yabancı dile ilişkin seviyesini gösteren yabancı dil puanlarının % 50’sinin toplamı dikkate alınarak, her bir program için öğrencilerin ağırlıklı not ortalaması sıralanarak seçim gerçekleştirilir.

Farabi Programı kapsamında üniversitemize gelen öğrencilerin farklı bölümlerden ders seçemezler.

Yönetmelik gereği Açıköğretim, Açık ve Uzaktan Eğitim öğrencileri Farabi Programından yararlanamaz.

Öğrenciler, başvuru sırasında doldurduğu bilgilerin doğru olduğunu onaylar, gerçeğe aykırı, yanlış beyanda bulunması ve kayıt hakkı kazanması halinde, belgelerin de noksanlık olması durumunda kesin kaydının yapılmayacağını, kesin kaydı yapılmış olsa bile iptal edileceğini kabul ve taahhüt eder.

Not: Üniversitemizi tercih eden öğrenciler, Online başvuru çıktılarını kayıtlı olduğu üniversitenin Farabi Kurum Koordinatörlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Başvurunuzun geçerli sayılabilmesi için Üniversitenizin Farabi Kurum Koordinatörlüğü tarafından Aday Öğrenci Başvuru Formunuz, Transkriptiniz ve Online başvuru çıktınız     4 Nisan 2016 tarihine kadar resmi yazı ile koordinatörlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir. ( mail ve faks yolu ile gönderilen başvuru belgeleri kesinlikle dikkate alınmayacaktır.) Koordinatörlüğümüze resmi yazı ile evrakları gelmeyen öğrencilerin Online başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Başvuru için ;

Farabi Gelen Öğrenci Başvuru Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

Üniversitemiz gerek kendi öğrenci yoğunluğu ve gerek de yoğun değişim talebinden dolayı genel kontenjan belirleyerek değişimi gerçekleştirmektedir. Üniversitelerden gelen başvuruların tümü içinden en yüksek puana sahip öğrenciler seçilmektedir.

Kontenjanlarımız için TIKLAYINIZ.

Ders Müfredatları için http://farabi.istanbul.edu.tr/?p=8098

Not: 2016-2017 Akademik Yılı Ders Müfredatı önümüzdeki aylarda revize edilecektir.

29 Şubat 2016