2015-2016 Akademik yılı Güz / Güz-Bahar yarıyılı Başvuruları Başladı

015-2016 Akademik yılı Güz / Güz-Bahar yarıyılı için başvurular 23 Şubat– 13 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

2015-2016 yılı Güz / Güz-Bahar yarıyılı için Anlaşmalı Üniversiteler ve 2015-2016 Güz / Güz–Bahar yarıyılı kontenjanlarımız aşağıda yer almaktadır.

Değişimden faydalanmak isteyen  İstanbul Üniversitesi öğrencileri, başvuru tarihleri içerisinde Üniversitemiz Farabi Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğüne şahsen başvuruda bulunması gerekmektedir. (Her öğrenci kayıtlı olduğu  üniversitesindeki Farabi Kurum Koordinatörlüğü Ofisine başvuru yapacaktır.)

Başvuru için Gerekli Belgeler:

•   1 adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  •   2 adet Onaylı Transkript
  •  2 adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Form için tıklayınız) Formu başvuru esnasında koordinatörlüğümüze teslim edeceğinizden bilgisayar ortamında eksiksiz doldurup yanınızda mutlaka getiriniz.)
  •   4 adet Resim

Başvuru Koşulları

* Ön lisans ve lisans öğrencilerinin son genel akademik not ortalamalarının en az 2.0/4 olması,

* Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin son genel akademik not ortalamalarının en az 2.5/4 olması,

* Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler, Farabi Değişim Programdan yararlanamazlar.

* Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar.

Üniversitemizi tercih edecek öğrencilerin başvuru aşamasında dikkat edeceği hususlar:

*Hukuk Fakültesi kararı doğrultusunda sadece ”Yıllık Sistem” uygulayan Hukuk Fakülteleri ile değişim gerçekleştirilecektir. Yıllık sistem uygulamayan üniversitelerden gelen başvurular kesinlikle değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.

* Tıp Fakültesine başvuru yapacak öğrencilerin aday başvuru formunda ‘’Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’’ veya ‘’İstanbul Tıp Fakültesi’’ olarak açıkça tercihini belirtmeleri gerekmektedir.

*İstanbul Tıp Fakültesi 2. 3. 4. sınıflarda ’’Entegre Eğitim Sistemi (Ders Kurulu Sistemi)’’ 5. sınıfta ise ‘’Klasik Sistem (Staj)’’ uygulanmaktadır.

*Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2. ve 3. sınıflarda ’’Entegre Eğitim Sistemi (Ders Kurulu Sistemi)” uygulanmaktadır. 4. ve 5.sınıflarda ise ‘’Klasik Sistem (Staj)’’ uygulanmaktadır.

* İlahiyat Fakültesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Programı yalnızca 3. ve 4. sınıf için öğrenci kabul etmektedir.

*İşletme Fakültesi yalnızca 2. ve 3. sınıf için öğrenci kabul etmektedir. Yüksekokulların işletme ve benzeri bölümlerinden öğrenci kabul etmemektedir. 4. sınıfa başvuru yapacak öğrencilerin Siyasal Bilgiler Fakültesi veya İktisat Fakültesi İşletme programına başvuru yapması gerekmektedir.

*Üniversitemizde İşletme programı üç ayrı fakültede yer almaktadır. (Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Fakültesi ve İşletme Fakültesi) İşletme programını tercih edecek öğrenciler; bu fakültelerdeki işletme programının ders müfredatlarını inceleyerek kendi ders müfredatına uygun işletme programını tercih etmesi gerekmektedir.

* Farabi Programı kapsamında üniversitemize gelen öğrencilerin farklı bölümlerden ders seçemezler. (Alan dışı ders seçilemez)

*Son sınıfta okuyacak öğrenciler (4.sınıf) Farabi Değişim Programından faydalanabilirler.

*Üniversitelerin öğrencilere ait başvuru belgelerinin asıllarını 3 Nisan 2015 mesai bitimine kadar koordinatörlüğümüze göndermeleri gerekmektedir. ( mail ve faks yolu ile gönderilen başvuru belgeleri kesinlikle dikkate alınmayacaktır.)

* Ders müfredatlarına ulaşmak isteyen öğrenciler aşağıdaki linke tıklayınız.

Üniversitemiz gerek kendi öğrenci yoğunluğu ve gerek de yoğun değişim talebinden dolayı genel kontenjan belirleyerek değişimi gerçekleştirmektedir. Aşağıdaki tablolarda da belirtildiği gibi kabul edebileceği ve gönderebileceği kontenjan dâhilinde protokol imzalamış olduğu Üniversitelerden gelen başvuruların tümü içinden en yüksek not ortalamasına sahip öğrenciler seçilmektedir.

Anlaşmalı Üniversiteler                      Kontenjanlarımız

KONTENJAN AÇILMAYAN BÖLÜMLERE BAŞVURU YAPILAMAZ. YAPILDIĞI TAKDİRDE DEĞERLENDİRMEYE TABİ TUTULMAYACAKTIR!

Not: Üniversitemiz ile Farabi Değişim Programı Protokolü imzalamak isteyen üniversiteler, anlaşma metnini en geç 09 Mart 2015 tarihine kadar göndermesi gerekmektedir.

23 Şubat 2015